Tapijt

Bijna overal in huis is tapijt toepasbaar, zelfs in de keuken en badkamer. Omdat er vele soorten tapijt zijn voor evenzoveel uiteenlopende toepassingen, is het raadzaam een aantal wensen op papier te zetten. Belangrijk daarbij zijn de zaken als: comfort, kleur, dessin, maar vooral voor welke ruimte is het tapijt en hoe intensief wordt die gebruikt. Tapijt is nagenoeg overal toepasbaar van woonkamer naar hal en van slaapkamer naar werkkamer. Tapijt is er in vele soorten en er is keuze voor iedereen van trendy kleuren naar warm ingetogen en van minimalistische grijstinten naar zonnige en warme aardetinten. Tapijt is niet alleen warm aan de voeten maar isoleert en absorbeert ook geluid. Dat is een groot voordeel voor etagewoningen. Vooral contactgeluiden worden goed gedempt. Door de enorme keuze is het PIT systeem is een handige hulp, evenals de tapijtadviseur TIMMERMANS INTERIEURS HULST

Tapijt is ook veilig want tapijt en vloerbedekking is stroef. Dit betekent dat het risico van uitglijden een stuk kleiner is dan op een gladde vloer. Mocht er iemand toch nog vallen, dan is de kans op verwondingen erg klein omdat tapijt zacht en verend is. Tapijt is de meest voor de hand liggende keuze als de persoonlijke smaak in het interieur een belangrijk onderdeel is. Daarbij hoeft een goed gelegd tapijt ook helemaal niet duur te zijn.

Tapijt is warm, comfortabel en makkelijk in onderhoud! Een sterk product waar onbekommerd op kan worden geleefd, vele jaren lang. Tapijt vraagt – net als andere soorten vloerbedekking – om regelmatig en het juiste onderhoud.

De belangrijkste regels voor tapijtverzorging zijn:

  • Houd vuil zoveel mogelijk buiten de deur door gebruik te maken van goede roosters, borstel, of schoonloop matten.
  • Stofzuig uw tapijt tenminste 2 x per week
  • Reinig vlekken volgens een eenvoudig principe: 90% van alle verse vlekken zijn te verwijderen met water, de rest volgens de James Vlekkenwijzer
  • Vlekken dienen altijd direct te worden verwijderd. Snel ingrijpen voorkomt veel narigheid en extra werk.

Wekelijks onderhoud

De juiste tapijtverzorging bestaat uit tenminste 2x per week stofzuigen met een goede, voor uw tapijt geschikte stofzuiger (onderdruk min 160 millibar). Dit verlengt de levensduur van uw tapijt en vertraagt een grote onderhoudsbeurt.

Groot onderhoud

Laat uw tapijt eens per 2 à 5 jaar reinigen door een professioneel reinigingsbedrijf. Of vaker wanneer de mate van vervuiling daartoe aanleiding geeft.